Deelnemer in de spotlight: Diana

21 mei 2019 14:59

"het is mooi om voor een goed doel iets te doen én het is goed voor mezelf om weer in beweging te komen."

Mijn naam is Diana en ik ben 58 jaar. In mijn jonge jaren zwom ik veel; ik was lid van Z&PC de AA. Eerst deed ik daar aan wedstrijdzwemmen en later stapte ik over naar waterpolo. Om verschillende redenen raakte het zwemmen op de achtergrond en ook andere sporten stonden op een laag pitje... Tot vorig jaar! 

Op een verjaardag van een gezamenlijke bekende hoorde Marleen Kleinsman dat ik vroeger gezwommen had en ze vroeg mij of ik mee wilde doen aan A Local Swim Almelo. Ik was gelijk enthousiast; het is mooi om voor een goed doel iets te doen én het is goed voor mezelf om weer in beweging te komen. 

Ik ging eerst op proef met Marleen mee naar het zwembad. Als ik na 4 baantjes al op apegapen had gelegen was ik niet doorgegaan. Maar het viel mee. Een kilometer schoolslag kon ik volhouden. Daaropvolgend heb ik me voor de cityswim aangemeld en ben ik 2 keer per week gaan trainen. Ondertussen had Marleen ook andere vrouwen gecharterd en zo kwamen we elkaar op het zwembad steeds tegen. Ik bleef bij de schoolslag omdat ik deze slag lang kon volhouden, terwijl o.a. Marleen voortvarend met borstcrawl door het water gleed. Het deed er niet toe. Het doel was om 1,8 km te zwemmen en daarvoor sponsoren te vinden. Niet met welke slag en hoe snel.

Het zwemmen vond en vind ik weer heerlijk! Al zijn er vorig jaar heel wat avonden geweest dat ik na terugkomst van het zwembad languit op de bank ging liggen en ik te moe was om in de keuken even wat drinken in te schenken. Ik ben blijven zwemmen. Het was even zoeken naar welk tijdstip en welke vorm en intensiteit bij me zouden passen, maar het is uiteindelijk Aquabootcamp geworden. Daarnaast probeer ik wekelijks 72 baantjes (=1,8 km) te zwemmen op een eigen gekozen tijdstip. 

Toen ik hoorde dat A Local Swim dit jaar weer wordt georganiseerd, heb ik me gelijk aangemeld. Dit keer hebben we met het clubje “zwembadvrouwen” een team gevormd: de vALSe vrouwen. Er zijn zelfs twee vrouwen bij gekomen, waaronder mijn zusje Petra uit Amsterdam.

Meedoen aan de eerste editie van A Local Swim Almelo vond ik een feest; de sfeer was uitstekend, het weer werkte mee en vrienden en bekenden stonden op de kant aan te moedigen. Door het koude water kreeg ik gelijk kramp in mijn voet waardoor de afstand eindeloos leek. Maar door rustig aan door te zwemmen verdween de kramp en lukte het om zonder problemen de finish te bereiken. De temperatuur van het water was 19 graden. Ik had geen wetsuit, maar ik heb me ingesmeerd met vaseline. In het water lagen mensen van de duikvereniging in vol ornaat met duikuitrusting. Dat gaf een veilig gevoel als je er langs zwom. 

Steun Diana met een donatie

Liever zelf meedoen aan A Local Swim Almelo?
Meld je aan als zwemmer