Zwemkledingadvies


Bij zwemmen in open water bestaat het risico op onderkoeling. Zeker voor minder geoefende zwemmers raden we daarom het gebruik van een wetsuit of shorty aan.

Met uitzondering van badkleding (bikini/badpak/zwembroek) is het niet toegestaan om in andere kleding te zwemmen dan een wetsuit of shorty.

Het gebruik van een zwembrilletje, eventueel oordopjes en waterschoenen wordt aangeraden voor extra bescherming (zie ook onder ‘veiligheid en gezondheid’). Een badmuts krijgt u van de organisatie en is verplicht voor extra warmte en voor de zichtbaarheid van de zwemmer.

Wetsuit draagadvies tijdens A Local Swim Almelo. Alle zwemmers wordt geadviseerd dit advies te volgen:

 

Gemiddelde
watertemperatuur
Niet ervaren of minder ervaren open water zwemmers Ervaren
open water zwemmers
<17° C Wetsuit Wetsuit
17 - 19° C Wetsuit Shorty
≥ 19° C Shorty  

 A Local Swim en Dare2Tri slaan de handen in een!

Speciaal voor  A Local Swim heeft Dare2Tri twee pakken ontwikkeld om je niet alleen warm te houden maar ook om je meer drijfvermogen te geven. Deze professionele (smoothskin neopreen) wetsuits worden aangeboden tegen een zeer speciaal tarief.

Waarom een wetsuit?

Deze Dare2Tri wetsuits beschermen je tegen de kou. Vanaf +- 12 graden is een fullsuit aan te raden en vanaf +-17 graden een shortie.
In kouder water is een neopreen badmuts ook zeker aan te raden.

Extra drijfvermogen zorgt ervoor dat je een hogere ligging krijgt in het water, bijna iedereen heeft hier profijt van. Het zwemmen gaat gemakkelijker en ook sneller het
kan wel 10 tot 15 seconden schelen op 100 meter.

Energiebesparing, doordat je met een wetsuit zwemt ben je minder energie kwijt aan het warm houden van je lichaam en het zwemmen gaat gemakkelijker door het drijfvermogen.

Kortom, profiteer van deze zeer scherp geprijsde wetsuits via deze link en ga voor een maximale voorbereiding op A Local Swim.