W

WeSwim4ALS

Wij zwemmen mee om iets te betekenen voor ALS-patiënten!
van totaal € 2.500 (104%)

In Nederland leven gemiddeld 1500 mensen met Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS). ALS is een ernstige ziekte van het zenuwstelsel waarbij spieren geleidelijk dunner en minder krachtig worden. Dit krachtverlies kan voorkomen in de armen en benen, maar ook in die spieren die gebruikt worden om te praten of te slikken. Het aantal patiënten klinkt weinig maar jaarlijks komen er zo’n 500 patiënten bij en ieder jaar overlijden er ook 500 mensen aan. De gemiddelde levensverwachting van iemand met ALS is drie tot vijf jaar na de eerste symptomen.

Sinds een tijdje heeft iemand die erg dichtbij ons staat de diagnose ALS gekregen. De onwetendheid over het verloop van deze verschrikkelijke ziekte is ondraaglijk. Het is daarom dan ook erg belangrijk dat er onderzoek naar ALS gedaan kan worden zodat er in de toekomst wellicht mogelijkheden zijn tot medicatie. Tot die tijd is het net zo belangrijk om ervoor te zorgen dat we de huidige patiënten met de diagnose ALS zo lang mogelijk kwaliteit van leven kunnen bieden en de zorg eventueel naar een hoger plan kunnen trekken.

Wij willen helpen in de gezamelijke strijd tegen deze genadeloze ziekte en gaan daarom alles geven in de 'A Local Swim Almelo'! Donaties zijn welkom, iedere euro helpt!