Balloon Battle

11 september 2018 09:34

Ben jij 14 september aanwezig tijdens A Local Swim Almelo? Doe dan (ook) mee met de Balloon Battle! Tijdens het evenement zal Stichting ALS ballonnen uitdelen zodat jij de uitdaging aan kan met met je vrienden, familie, kennissen en/of collega's!

➙ Wat is de Balloon Battle?

Bij de Balloon Battle gaan twee mensen door middel van het opblazen van een ballon de strijd met elkaar aan. De persoon wiens ballon als eerste knapt, wint de battle. De verliezer doneert aan Stichting ALS Nederland.


➙ Wat is link tussen de Balloon Battle en ALS?

ALS-patiënten verliezen steeds meer spierkracht. Ook de ademhalingsspieren worden aangetast. Vaak overlijden patiënten als de ademhalingsspieren zo verzwakt zijn dat zelfstandig ademhalen niet meer mogelijk is. Een doorgaans gedachteloze en onbewuste handeling als ademhalen is voor een ALS-patiënt op den duur niet meer vanzelfsprekend en iets leuks en simpels als het opblazen van een ballon is niet meer mogelijk. Om de bekendheid van en over ALS te verhogen en om geld in te zamelen voor onderzoek vragen wij mensen: ‘Take a breath for ALS’.


➙ Ga zelf de Balloon Battle aan!

  • Download de app in de App Store of op Google Play en doe mee! Zoek op: "Stichting ALS Nederland - Balloon Battle". 
  • Met de app film je je battle, waarna je deze kunt delen via je social media accounts. De verliezer kan direct vanuit de app een donatie doen. Deel het resultaat onder jouw volgers en vrienden op social media onder de hashtag #takeabreath.